2010. július 11., vasárnap

Megmondom a magamét (07.11.)

Aki már hallgatta Lendvai Ildikót ülőtávolságon belül, az tudja, miről beszélek. A többieknek meg se próbálom elmagyarázni. Inkább kérek még egy kis cukrot a kávémba.

A cukorról jut eszembe: Lendvai pénteken bonbonnal kedveskedett az újságíróknak, mert pártelnöki minőségében utoljára hallgathatták az ő sajtótájékoztatóját. Ám Ildikó nem tűnik el, csak átalakul a funkciója: programtanácsvezető lesz, de ez mindegy is.

A lényeg az, hogy ezen a sajtájon a Fideszt dodzsempolitikával vádolta. Azt mondta, ide-oda rángatják a kocsit, ami mindenkivel ütközik, s ezt a vezetője még élvezi is. Szerinte azonban ez csak tízéves kor alatt szórakoztató. A kormány rángatására, a cikcakkban haladásra pedig az egymásnak sokszor ellentmondó nyilatkozatokat hozta példaként. És ez az, ami miatt most a három templomtorony számolgatása közben szóba hoztam Ildikót. Mert mielőtt jól letolja a fideszeseket, jól le kéne tolnia a saját párttársait is, főleg a debrecenieket. Ők is összevissza beszélnek ugyanis, a Nagyerdő körbe(nem)kerítése frankón kihozta a szöget a zsákból.

Zsiros Zsolt és Szabó Miklós (az egyik helyi párt-, a másik bizottsági elnök) a csütörtöki közgyűlés sokkja óta nagyon mást kommunikál a parkerdő fejlesztése kapcsán. Zsiros – és a szocik többsége – azt mondja, nem szabad még több zöld területet elkeríteni a fejlesztés égisze alatt, míg Szabó Miklós (valszeg mindenki számára igencsak meglepi ódon) azzal rukkolt elő, hogy kerítsék be az egész Nagyerdőt. Az lenne csak a szép! Kerítést húzni az összes legszélső fa köré, esetleg olyan lécekből összehozva, amiket a fejlesztéshez kivágott fákból „nyernek” a fejlesztésbuzi városvezetők.

Ja, pardon, miket nem mondok! Fejleszteni kell, ezt még a legvérmesebb balosok is elismerik, ők is látják, mennyire nem retró, hanem inkább ócska, lerohadt az egész strand, a Békás, meg a többi. De azzal, hogy körbeveszik kerítéssel, csak a bűnözésnek adnak egy újabb löketet. Lesz mit feltörni, megrongálni, ellopni, lehányni, lebrunyálni, vagy esetleg lesz egy újabb hely, amiért belépőt lehet majd fizetni. Nem tudom, mi legyen. Nagyerdő kell. Fejlődés kell. Egységes álláspont, pártok fölötti, civiles-egyeztetéses szintén kell. Handabanda nem kell. Mellébeszélés nem kell.

Szabó Miklós mondjon le. Vagy mondjon mást. Lehetőleg olyat, ami a többi szocialista elképzelésével legalább látszatra egyezik.

Ildikó pedig mondja meg nekik is a magáét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése