2010. július 5., hétfő

Eltüntetett ígéretek

Most csak két tornyot látok. A többit elhomályosítják a vágyálmok.


„Akkor érzi igazán magáénak a debreceni ember a focit, ha a gyereke a Sándor Tomi gyerekével egy óvodába jár.” Vagy valami ilyesmi. A bölcsességet ma reggel olvastam itt, de pontosan idézni nem tudom, mert rövid úton eltávolították a cikket a netről. Az Esti Hírlap onlányában találtam az írást, amelyben Kósa Lajos debreceni konkrétumokról, sportpolitikai filozófiáról és rendezési vágyakról beszélt, valamint arról, hogy szerinte helyi fiatalokba kell pénzt és energiát fektetni. Nem megvenni a külföldi sztárjátékosokat, rájuk költve egy vagon pénzt, hanem kinevelni a helyi fiatalokat, a tehetséges utánpótlásokat. Már régóta mondja ezt, nem új keletű, korábban erdélyi fiatalokkal való összefogást is emlegetett. Futballakadémiát meg ilyesmit.


Ebben az érdekes, mégis eltüntetett, óvodás mellékszálat megpendítő írásban arról is szólt Kósa, hogy a stadion ügye jól halad. Amit, ugye, már a legtürelmesebb Loki-szurkolók is őrjöngve kértek tőle számon nem egyszer. Őszintén sajnálom, hogy a 404-es hiba miatt nem tudom szó szerint idézni az első embert, mert egész konkrét dolgokat említett a stadionnal kapcsolatban. Hogy a végéhez közelednek a nemtom minek, már a tervezésnél(?) tartanak, árulják a belépőt (na jó ezt csak vicceltem), vagy valami ilyesmit. De lehet, hogy rosszul rémlik és egyáltalán nem ezt mondta. Jó lenne megint elolvasni az írást, mert arra viszont határozottan emlékszem, hogy egész kézzelfogható dolgok is voltak benne. A Loki-drukkerek vágynak arra a nyavalyás stadionra, szeretnének előrébb jutni vele, túllépni az ígérgetésen. Mert bár Orbán Viktornak a kampány idején a belső zsebében ott lapult az a három rajz, amit Kósa Lajostól kapott, és amin szerinte (nyilván csak képletesen) rajta voltak a stadion tervei, de a konkrétumokról se akkor, se azóta, se most nem tudunk semmit.


A legújabb is csupán, ami az újonnan létesítendő, s az új kurzus emberei által korábban egyértelműen megígért stadionnal kapcsolatban szóba jött az az a népszavazás, amit a helyi szocialisták kezdeményeztek. Amiben arról kell(ene) a debrecenieknek nyilatkozniuk, hogy az új fociszentély a régi helyén legyen-e, annál nem nagyobb méretben, vagy sem. Vagy valami ilyesmiről.


És amely népszavazást várhatóan nem fog kiírni a közgyűlés – mert nem ők akarták, hanem a szocik. Márpedig ha Debrecenben valamit nem a Fidesz szeretne nagyon, akkor az nem is lesz meg. Itt így megy a demokrácia. Vagy az a valami olyasmi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése