2010. július 6., kedd

Kocsmásodik a Modem

Nem tudom eldönteni, a pincér, aki a kávémat szolgálja fel, vajon tudja-e, hogy a lenti kávézó (mert itt másik is van ám, nemcsak az én tetőteraszosom) üzemeltetője profilbővítésre készül. Valószínűleg nem tudja, és neki valószínűleg amúgy is tök mindegy. Én viszont tudom, amit tudok!

Arról van szó, hogy Gulyás Gábor italozni akar. Na nem inni, s tán még csak nem is felszolgálni, bár eléggé széles tenyerű fejenagy. Hanem az általa ügyvezetett Modem Nonprofit Kft. felvenné a tevékenységei közé az italszolgáltatást, ha már egyszer úgyis ők viszik a kávézót. A társaság ugyanis kéréssel fordult az önkormányzathoz (hogy a tevékenységjegyzékükbe vegyék fel az italszolgáltatást, mivel a Modem épületében található kávézót 2010. április 21. óta a társaság üzemelteti), s erről szíveskedjenek a tisztelt képviselők csütörtökön – nemzeti együttműködéssel – pozitívan dönteni.

De én tudom ám, hogy ez csak a hivataloskodó indok, a kérés igazi oka más. A valódi szándékot az adja, hogy Gulyás Gábor a jövőben már nemcsak azt szeretné megmondani: képzőművészetileg ki a dilettáns, vagy hogy Debrecenben ki a legnagyobb paraszt, hanem azt is, milyen ital való az általa igazgatott művészeti szentélybe.

Nem mindegy ugyanis, mikor mit kell lenyomni a Modembe látogató gyanútlanok torkán.

1 megjegyzés: