2010. augusztus 25., szerda

Kicsi a világ

Egy liftgyártó vagy -javító társaság biztosan nagyon örül annak az új, 80 lakásos társasháznak, amelyet a Csapó utcán fognak felépíteni, mivel 5 felvonó is lesz benne. Mégsem erről jutott eszembe Papp László Fidesz-frakcióvezető kedves felesége.

Azt olvasom a városháza hirdetményén, hogy a műszaki osztály a július 9-ei határozatával építési engedélyt adott a Csapó-Bau Kft.-nek (Debrecen, Kazinczy utca 12.) a Csapó utca 43. alatti ingatlanra tervezett „pince + földszint + III. emelet szintszámú, nyolcvan lakásegységet és egy bankfiókot, valamint teremgarázst és kiszolgáló helyiségeiket magába foglaló lakóépület építésére, és öt személyfelvonó elhelyezésére vonatkozóan.”

Szóval az engedélyt megadták, épülhet a bankos-garázsos, 80 lakásos társasház a Csapó utcán. Már csak azért is, mert nem tudok róla, hogy bárki aláírásokat gyűjtött volna ellene. Mint annak idején a tócóskerti balhénál, amikor az István útra akartak – egy maradék falatnyi zöld területen – hasonló monstrumot építeni.

Na de ne szaladjunk már ennyi előre, vagyis vissza a múltba, maradjunk kicsit a Csapó-Baunál. A cégközlöny szerint a Kazinczy utca 12. szám alatt székelő cég július 2-án nyitott számlát a takarékban, ezt 7-én jegyezték be a közlönybe, és 14-én már kifüggesztették a hirdetményt, amelyet 9-én hagyott jóvá a műszaki osztály. Ez aztán a gyorsmenet!

Ami csak azért szúrt szemet itt, a teraszon üldögélő, templomtornyokat számlálgató rosszmájú énemnek, mert egy évvel ezelőtt, 2009 augusztusában is keletkezett valami hasonló hirdetmény a városházán, ugyanerre a telekre. Értesítés eljárás megindításáról – ez volt a címe, s ebben arról értesítették az érdeklődőket, hogy „az ÉP-KER-INVEST KFT. a Debrecen, Csapó u. 43. sz. alatti 6883/2 hrsz-ú ingatlan beépítésére összevont építési engedélyezési eljárást kezdeményezett, amely ügyféli minőségben a mellékletben felsoroltakat is érinti. A kérelemmel érintett ingatlan helye: Debrecen, Csapó u. 43. sz. alatti 6883/2 hrsz-ú ingatlan. - az ügy tárgya: 80 lakást és egy irodát magába foglaló épület elvi keretengedélyezési eljárása.”

Tehát nem a Csapó-Bau, hanem az Ép-Ker-Invest Kft. kezdeményezett ott valamit. Amelynek az irodája egyébként véletlenül épp a Kazinczy utca 12. alatt van, akárcsak a Csapó-Baué. (Olyan lehet ez a Kazinczy 12., mint a Hatvan utca 58. ? Sok jó kis cég egy helyen is elfér!) De ez most mindegy is.

Épkerinveszt, épkerinveszt… Ismerős valahonnan…

Ja, persze! Ez volt az a cég, amely néhány évvel ezelőtt, az István úton 70 lakásos társasházat akart építeni. Ami viszont a zsebkendőnyi zöldfelülethez minden áron ragaszkodó panellakókat kihozta a sodrából. Aláírásokat gyűjtögettek, s végül, ha jól emlékszem, célt értek. Ám volt egy mellékvonala is annak a balhénak, amit Kovács László, SZDSZ-es képviselő feszegetett, s amit Papp László fideszes frakcióvezető mélységesen kikért magának. Konkrétan az, hogy a fideszes képviselő a felesége révén érintett lett abban az ügyben. Kovács tulajdonosként aposztorfálta a hölgyet, mire Papp közleményben pontosított: csak egyhatod üzletrésze volt az asszonynak, s azt is eladta gyorsan. „A társasházra 2004 májusában adták ki az engedélyt, a feleségem csak júniusban lépett be a kft.-be, a mostani építkezésben pedig nem kíván részt venni” – védte feleségét a politikus, köznevetség tárgyává téve őt a második mondatával. Naná, hogy a hölgy nem akart mindenáron malteros kanalat ragadni.

Igaza volt egyébként Papp Lászlónak, én is védtem volna, és védeném ma is a feleségemet (ha volna).

Tehát ez az épkerinveszt tavaly már folyamodott engedélyért egy Csapó utcai ingatlanra, amit most egy alighogy számlát nyitott, újnak tűnő kft. kapott meg.
Nincs ebben semmi különös, és pláne semmi kivetnivaló. Csupán csak az a közhely jutott az eszembe, hogy milyen kicsi a világ.

1 megjegyzés:

  1. Elnézést a totál off miatt, de a városban hömpölygő (ha jól tudom ispa finanszírozású) csatornaépítés se a szabálykövetés, és a hagyományos értelemben vett tisztességes vállalkozás mintája legalább is ezt hallottam.(erre szerintem az is bizonyíték, aminek forrását még nem találták az illetékesek, ti. a várost elborító penetráns bűz:)
    Az eddig itt olvasottak alapján remélek ebben a témában információkat.
    Persze lehet,hogy a téma túl forró.

    VálaszTörlés