2010. augusztus 22., vasárnap

Elintézték

Jó itt fent. Legalább kapok levegőt az orromon, amire otthon nem sok esélyem van. Igaz, engem sajnos nem a Vörösmarty utcába vetett a jó sorsom.

Ott ugyanis a Debrecen Televízió telefonjára soron kívül levágatta a parlagfüvet az AKSD. Így megy ez kérem! Azt olvasom a hulladék- és takarításügyi káefté honlapján, hogy a détévé megkeresésére kiirtották ezt az utálatos gyomot az említett utca virágágyásaiból. De a lakók, egyébként, ha panaszuk van, ne a tévét hívogassák, hanem a városüzemeltetési osztályhoz forduljanak. (Vagy fel.)

Így szól a hír: „A Napszemle megkeresésére az AKSD Kft. szakemberei ma délután kitisztították a virágágyást. Ez a telekrész közterület. Az önkormányzat tartja fenn, és ha szükséges, vagy az AKSD-től, vagy a DEHUSZ Kft-től kérhetik a parlagfű mentesítést.

– Ez nem tartozik a pályáztatott területek közé, tehát az AKSD Kft-nek ennek karbantartása, fenntartása nem feladata, viszont a bejelentést követően egyeztettünk az önkormányzat városüzemeltedéi osztály illetékeivel, és megállapodtunk, hogy az ügy érdekében társaságunk soron kívül elvégzi a parlagfű mentesítést - Jurácsik Zoltán, az AKSD Kft. szolgáltatási igazgatója.”


Nem tudom, lakik-e a Vörösmarty utcában valami fontos ember, akinek a kedvében kellett járni, vagy csak az onnan száz méterre lévő DTV-székházban prüszköltek a pollentől a szerkesztők. De ez most mindegy is.

Itt, ahol ülök, nincsen parlagfű, tüsszentés nélkül meg tudom számlálni, hány tornyot látok. De az is igaz, hogy a csupazöld környezetemen lenne mit javítani, s ha jól sejtem, az is az AKSD dolga volna. Legalábbis a teraszt annak idején ez a cég alakította ki. Illene hát törődni vele!

Ha pedig ehhez egy haveri telefon kell, hát rajta. Szólok mindjárt a pincéremnek – a szúnyogirtást is milyen ügyesen elintézte a fiú!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése