2010. augusztus 17., kedd

A jegyző

Kósa Lajos ma megint hülyeségeket beszélt. Ezt nem én mondom, hanem a szocialisták.

Lajos ugyanis valami reggeli műsorban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy jót tesz a demokrácia becsületének, hogy a Fidesz-KDNP 36 napról 18-ra csökkentette az ajánlószelvények gyűjtési idejét. Ezzel szemben az MSZP szerint a demokrácia becsületének leginkább az tenne jót, ha a Fidesz-KDNP-kormány visszavonná a kis pártok és a civilek jelöltjeit lehetetlen helyzetbe hozó választási törvényét.

Kósa arra a vádra, miszerint a választókerületek határait úgy jelölik ki, hogy az a Fidesznek kedvezzen, meglehetősen furcsán reagált. Azt mondta állítólag: mindenhol a jegyző határozza meg a választókerületek határait, a jegyzőt pedig sok helyen szocialista polgármesterek nevezik ki.

Ezt a vádat egyébként a debreceni kis pártok, civilek jelöltjelöltjei is szóvá tették, s volt hírportál, amelyik megkérdezte Szekerest, hogy mi ezzel a helyzet. Akkor most előnyben vannak a fideszesek, vagy hátrányban a kicsik?

Persze Szekeres a jól bevált hivatali szöveggel válaszolt; mindenkinek ugyanakkor kezdik el postázni a kopikat, senki (a fideszes se) kapja meg hamarabb. Jah, hát persze hogy nem, csak éppen a lelki felkészülés, a ráhangolódás, a támogatók megkeresése a kisebb szervezeteknek legalább olyan fontos lenne, mint a mindent vinni készülő Fidesznek.

De vissza Kósa mai hülyeségére: hogy hogy van ez? Milyen szocialista polgármesterek nevezik ki a jegyzőt? Miről beszél ez? Biztos van olyan is, de nem Debrecenben.

Még emlékszem, nagyjából annyi évvel ezelőtt, ahány templomtornyot most látok itt fent, a csupazöld környezetemben (5), Szekeres Antal munkát kapott a városházán. Miután politikai okokból és felhangokkal kirúgták a közigazgatási hivatal éléről, a debreceni fideszes városvezetés rögtön pozícióba helyezte, rövid időn belül szervezetfejlesztési vezető lett, majd egy külön, saját főosztályt csináltak neki! Végül jegyzővé léptették elő.

És most a választási körzethatárok megállapításakor Szekeres azt állítja, hogy a Fidesz (amely pártnak ő oly sokkal, de főleg hálával tartozik) semmivel sincs előnyösebb helyzetben, mint a többiek.

Hát hivatalosan nyilván nem is. És azt se feltételezzük, hogy ő az öt évvel ezelőtti jótetteket még most is törlesztené.

Ehelyett inkább bízunk a szavahihetőségében, a korrektségében, a szakmaiságában. A demokrácia becsületének helyreáll(ít)ása érdekében. Meg a kis pártok, civilek érvényesülésének érdekében is.

Sok esélyük úgyse lesz.

1 megjegyzés:

  1. Ez a kommentár se rossz!
    http://bagolyfeszek.nolblog.hu/archives/2010/08/17/Kosa_freskohuszar_Lajos_a_Ma_Reggelben/

    VálaszTörlés